Rosmalen – Op 5 december (niet geheel toevallig) is er in het Rosmalense Kindcentrum De Hoven een opvoering van de Nederlandse versie van de Flamenco Kids. In een deels Nederlands-, deels Spaanstalig programma bieden de kinderen van de bovenbouw van het centrum samen met muzikanten en een danseres een wervelende en magische show, waarin uiteraard de flamenco centraal staat.

Het Flamenco Kids programma wordt voorgestaan door Monica Bueno en bestaat uit dans en zang van de schoolkinderen. Zij worden muzikaal begeleid door de Spaanse flamenco-componist en gitarist Jose Luis Montón, de medeoprichter van de oorspronkelijke Spaanse Flamenco Kids en de Nederlandse percussionist Erik Hanegraaf (Rythm and Progress en De Muzerij). Ook de uit Spanje overgekomen Goedheiligman zal zich voegen bij het publiek van ouders, onderwijzers en leerlingen van De Hoven. Natuurlijk staat, met het oog op de jongere kinderen, de show ook in het teken van Sinterklaas. Voor de kinderen van De Hoven is de weg naar 5 december tot die tijd vooral gevuld met repetities, waarin hun talenten en creativiteit worden uitgedaagd.

Is het programma dit jaar nog te zien in De Hoven, volgend jaar kunnen ook andere basisscholen in de gemeente ’s-Hertogenbosch participeren. Zij zullen daarvoor worden benaderd door initiatiefneemster en oprichtster van de Stichting Flamenc-Olé, Mónica Bueno. Geïnspireerd door haar master-opleiding Flamencologie, haar eigen kinderen en de muziek van Montón, wil zij de kinderen uitdagen en nieuwsgierig maken om nieuwe dingen te ontdekken en hun met andere muziek en taal te laten experimenteren. In deze muzikale ontmoeting bouwt ze al spelend bruggetjes tussen de Spaanse en Nederlandse cultuur.